2 Mayıs 2012 Çarşamba

CWM (ClockWorkMod) ile ROM yükleme

Ainol Novo Elf Tablete ROM(imaj) yüklemek için daha önce LiveSuit programını kullanmıştık. Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz. LiveSuit ile ROM yüklemek biraz karışık gelebilir. Eğer tablette CWM yüklü ise daha kolay ve PC kullanmaya gerek kalmadan yalnızca tablet kullanarak ROM yükleme yapılabilir.

Bu yöntemi uygulamadan önce tablette CWM kurulu olup olmadığını kontrol ediniz. Kapalı olan(uykuda değil) tableti açarken açma/kapama düğmesiyle beraber geri tuşuna basılı tutun.

CWM kurulu ise tablet ekranında aşağıdaki gibi bir görüntüyle karşılaşacaksınız. Eğer CWM kurulu değilse tablete CWM kurulmalıdır. Başka bir yazıda da bu işlemin nasıl yapılacağı anlatılacaktır.

Eğer tablette CWM kurulu ise ROM yüklemeye başlayabiliriz.

Öncelikle gerekli olan ROM dosyasını internetten indirip tablette bilinen bir klasöre kopyalayın. Ya da direkt tablet ile rom dosyasını indirin. ROM dosyasının CWM için uygun olanını indirmelisiniz. CWM rom zip ile sıkıştırılmış bir dosya olacaktır. Zipli dosyayı açmayınız.

Tabletinizin şarj durumunu kontrol ediniz. En az %60 seviyesinde dolu olsun. Eğer vaktiniz varsa işi garantiye almak için %100 doldurun.

Tableti tamamen kapatın(uyku modunda değil).
Tableti açarken Açma/Kapama tuşuna basarken Geri tuşuna da basılı tutun.
Üstteki resimde görüldüğü gibi bir menü ekrana gelecek.
Dokunmatik ekran çalışmadığı için menülerin kullanımı aşağıdaki tuşlarla sağlanacaktır.
Tuşların görevleri:
Açma/Kapama: Komutu uygulama(Enter)
Menü ve Ev: Yukarı / aşağı
Geri: Bir önceki menüye git
İlk ekranda install zip from sdcard komutunu çalıştırın
Sonraki ekranda ise ROM dosya dahili bellekte ise choose zip from internal sdcard seçin. Dosya harici microSD kartta ise choose zip from sdcard seçin.
Dahili bellekteki klasörler listelenecek.
Rom dosyanın bulunduğu klasörü açın. Klasördeki rom dosyasını seçin.
Sonraki ekranda Yes olan seçeneği seçin. Rom yüklemesi başlayacaktır.
Herhangi bir aksaklık olmazsa bundan sonra yüklemenin tamamlanmasını bekleyiniz. Biraz zaman alacaktır.
Yükleme tamamlandığında menü ekranda belirecek. Menüden reboot system now komutunu uygulayın.
Sistem kapanıp tekrar açılacaktır. İlk açılış biraz uzun sürecektir. Telaşlanmayınız.

2 yorum:

  1. öncelikle kolay gelsin elimde novo 7 elf 2 bi tablet var yeni aldım çinden türkçe dil destegi mevcut degil blogunuzdaki yazıyı okudum update için fakat her iki yukleme yontemide bu tablete uyum saglamıyor yani baslatma olayı olmuyor bu tablette geri tusu ve menu tusu yok bu yuzden başlatamıyorum bunu nasıl aşabilirim yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  2. kardes ses acma tusuna basılı tutup power tusuna bas bekle basılı yan yatmıs androıd sımgesı cıkar power + ses acma tusuna bas bı kez menuyu gororsun

    YanıtlaSil

Hakkımda

Fotoğrafım
1989 yılında Metal İşleri öğretmeni olarak göreve başladı. 2020 yılında emekli oldu. Metal İşleri Öğretmenliği, İktisat, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Mezunudur. Youtuber ve Blog yazarıdır. Fotoğrafçılık, Programlama, Web tasarım, Gezi, AutoCAD, AutoLisp, SolidWorks, VBA, Visual Basic, QuickBasic, PHP ile ilgileniyor. Mesut Akcan hakkında